Relatiegeschenken HomeBlogCaxixi

Caxixi

Caxixi, een instrument om te schudden

De caxixi is een karakteristiek percussie-instrument dat in West-Afrika en Zuid-Amerika wordt bespeelt, maar bovenal in Brazilië. De Brazilianen gebruiken het met name voor het maken van capoeira muziek. 

 

Hoe werkt het

De ronde bodem van de caxixi wordt traditioneel gesneden uit een gedroogde kalebas. De mand is gemaakt uit rotanslierten. Dat zijn een soort lange lianen, die groeien in de subtropen aan de rotanpalm. 

Wanneer je schudt met de caxixi beweegt de inhoud, waardoor je een hoog ratelend geluid hoort, net als bij de maracas. Dit maakt het een uitstekend instrument om de maat mee te houden. Het is mogelijk om variaties te brengen in het geluid van de caxixi door de hoek te veranderen van het instrument.  

 

Waarvoor te gebruiken

De caxixi kun je gewoon als instrument gebruiken, zoals de Brazilianen ook zelf doen. Het heeft een beetje weg van de bekende sambaballen. Maar ook kun je er natuurlijk voor kiezen om het instrument te gebruiken tijdens het WK of EK voetbal of de Olympische Spelen. Met de caxixi kun je de sfeer op jouw evenement of feestje zeker verhogen. 

Natuurlijk is de caxixi in meerdere kleuren te verkrijgen. Waardoor het de ideale gadget is om ‘Ons Oranje’ of de ‘Rode Duivels’ te ondersteunen tijdens diverse sportevenementen of bij het zomer carnaval in Rotterdam. 

De caxixi is klein van formaat en kan dus worden makkelijk worden meegenomen naar een voetbalwedstrijd. De caxixi heeft daarnaast een mooi design en zal dus direct opvallen. Je kunt er zelfs voor kiezen om het bedrijfslogo op het instrument te vermelden. Dan val je natuurlijk nog meer op!

Ga naar caxixi productinformatie

Caxixi 1

 
Populaire producten
JBL GO 3 Speaker
Prijs op aanvraag
Luxe bonbon paaseitjes
€30,36 per stuk (15 st)
€31,74 per stuk (1 st)
Bamboe lunchbox
€5,26 per stuk (1 st)
Hator hoofdmassageapparaat van bamboe
€5,60 per stuk (25 st)
€5,06 per stuk (500 st)
SENZA Party Popper XL Zwart
€2,15 per stuk (45 st)
Game set  Family-fun  in wooden
€20,72 per stuk (5 st)
Samen Eten - Jamie Oliver
Prijs op aanvraag
Laguiole Kurken- trekker Zwart Hout
€26,70 per stuk (25 st)
€25,08 per stuk (250 st)
SeatZac blauw
Prijs op aanvraag
Zonnebril UV 400, oranje
Prijs op aanvraag
Powerdesk
Prijs op aanvraag